Hande KUTLU, Maltepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünü YÖK bursu ile tamamlamıştır. Ardından Metin Sabancı Balta Limanı Hastanesi Psikiyatri Servisinde psikiyatrist ve klinik psikolog eşliğinde çocuk, ergen ve yetişkin hasta gözlemleri gerçekleştirmiş, aynı dönemde özel bir danışmanlık merkezinde çalışmalarını sürdürmüştür.
2012-2014 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Çocukların Saldırgan Eğilimleri Üzerinde Ebeveyn Tutumunun Etkisinin Psikanalitik Kuram Çerçevesinde İncelenmesi konulu teziyle (Yrd. Doç. Dr.Neslihan ZABCI ve Yrd. Doç. Dr Alper ŞAHİN danışmanlığında) yüksek lisans bölümünü tamamlamış, aynı yıllarda akademik çalışmaları çerçevesinde makaleler hazırlamıştır.
Ruh sağlığı alanında çok sayıda eğitim, seminer ve kongreye katılmış olan Kutlu, çalıştığı kurumlarda da ailelere yönelik anne çocuk ilişkisi, ebeveyn tutumları, çocukluk ve ergenlik dönemi ruh sağlığı, vb başta olmak üzere pek çok konuda seminerler vermiştir.
Rorschach ve Projektif Testler Derneği üyesidir.
Çalışma alanlarını ağırlıklı olarak çocuk, ergen ve yetişkin psikolojik değerlendirme ve psikoterapisi ile aile danışmanlığı oluşturmaktadır. Özel bir danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmalarını yürüten Kutlu, aynı zamanda okullarda öğrencilere ve ailelere danışmanlık hizmeti vermektedir. Hazırlık aşamasında olan akademik makaleleri üzerinde çalışmaları devam etmektedir. Psikanaliz, sürrealizm, edebiyat ve sanat terapisi belli başlı ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
Bireysel analiz süreci ve süpervizyon eğitimleri devam etmektedir.
EĞİTİM BİLGİLERİ
SEMİNER ve KONFERANSLAR :
“Klinik Psikoloji ve Psikopatolojideki Araştırmalarda Projektif Yöntemlerin Yeri”, Projektif Yöntemler ve Psikanaliz Topluluğu, 1. Bilimsel Toplantı, 19-20 Ocak 2007.
“Çocuk ve Anne-Babasıyla Klinik Çalışma”, İstanbul Psikanaliz Derneği, 4. Çocuk Psikanalizi Günleri, 2-3 Mart 2007.
‘’D-10 Testinin Tanıtımı ve Klinikte Projektif Testlerin Kullanılması’’, Lisbeth BROLLES, Rorschach ve Projektif Testler Derneği, 17 Aralık 2011.
‘’Psikanalitik Psikolojide Sınırlar Sorunu’’-Paris 13 Üniversitesi – İstanbul Üniversitesi ortak etkinliği, 5-6 Nisan 2013.
‘’Pediatri ve Psikanaliz Buluşmaları: Gelişim Süreci İçinde Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi’’, 7 Haziran 2013.
‘’16. Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmaları: Kadınlar-Erkekler’’, İstanbul Psikanaliz Derneği, 7-8 Kasım 2014.
‘’Psikozlarda Kayıp Sorunsalları’’, Rorschach ve Projektif Testler Derneği, 20 Aralık 2014.
‘’12.Çocuk Psikanalizi Günleri: Çocuk Psikanalizinde Yorum’’, , İstanbul Psikanaliz Derneği, 20-21 mart 2015.
‘’Ergenlik ve Genç Yetişkinlikte Bipolar Bozukluklar ve Mani/Melankoli, Rorschach ve Projektif Testler Derneği, 9 Mayıs 2015
UYGULANAN TEST ve ENVANTERLER
– Projektif Testler (Rorshcach, T.A.T (Thematic Apperception Test), CAT (Chidren Apperception Test) ve Çizim Testleri (İnsan Çiz, Aile Çiz, Ağaç Çiz, KHTP (Kinetic House Tree Person)
– Çocuk Zeka Değerlendirmesi (WISC-R)
– Frostig Görsel Algı Testi
– Benton Görsel Bellek Testi
– Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi
– Good Enough-Harris Bir İnsan Çiz Testi
– Dikkat Değerlendirme Ölçekleri
– Okul Olgunluğu Ölçekleri
MAKALELER :